Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://skickablommormedbud.se

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg som besökare på skickablommormedbud.se. Därför är vi noga med att följa rådande lagar.

Dataskyddslagen (GDPR)

Den 25 maj 2018 trädde dataskyddslagen GDPR i kraft (General Data Protection Regulation). Lagen ersatte den tidigare Personuppgiftslagen (PuL).

Vad innebär GDPR?

Syftet med GDPR är att skydda EU-medborgarnas personuppgifter. Den nya dataskyddslagen stärker den enskildes rättigheter över hur företag, myndigheter och organisationer får insamla och använda dennes personuppgifter.

Vilka personuppgifter samlar vi in på skickablommormedbud.se?

Egentligen samlar vi inte in några personuppgifter alls, med undantag från epostadresser som per automatik genereras via de meddelanden som inkommer via vårt kontaktformulär. Ett inkommande meddelande innehåller avsändarens epostadress, vilken enligt GDPR räknas som en personuppgift.

Syftet med att vi har ett kontaktformulär på skickablommormedbud.se är helt enkelt att göra det möjligt för våra besökare att komma i kontakt med oss. Med denna funktion emottar vi emellanåt epost som innehåller en epostadress.

Epostadresser som genereras via kontaktformuläret raderas av oss senast ett år efter ankomstdatum. Undantag är epost som vi behöver spara av bokföringsskäl eller som berör överenskommelser med våra samarbetspartners. Dessa sparas så länge som verksamheten kräver det. Epost som inte tillför något värde (t ex skräppost) raderas omedelbart efter ankomst.

Epostadresser som inkommit via vårt kontaktformulär lämnas aldrig vidare eller säljs till annan part. Ej heller används de av oss i marknadsföringssyfte.

Vilka rättigheter har du?

Om du har skickat ett meddelande till oss via vårt kontaktformulär kan du när som helst begära att få din epostadress raderad ur vårt epostsystem. Använd kontaktformuläret här för ditt meddelande. Självklart raderas i så fall även detta meddelande, så att din epostadress försvinner helt från vårt epostsystem.

Cookies

För att erbjuda dig den bästa upplevelsen för dig när du besöker vår sida använder vi oss av cookies. En cookie är en fil som sparas ner på användarens dator och som används av tekniska skäl för att förbättra webplatsens funktionalitet. Genom att besöka vår sida lämnar du samtycke till vår hantering av cookies.

Många sidor fungerar inte fullt ut utan cookies, men om du vill kan du välja att avstå från cookies genom en inställning på din dator eller helt enkelt genom att välja att inte navigera på skickablommormedbud.se. Att tänka på är att många webplatser dock inte fungerar fullt ut utan cookies.

Skickablommormedbud.se är kopplad till s k affiliatenätverk, i syfte att spåra försäljningar. Spårningen identifierar dig aldrig personligen och du förblir helt anonym.

För att mäta besökarstatistik använder vi oss av tredjepartsverktyget Google Analytics. För att möjliggöra mätningen krävs lagring av cookies.  Du kan läsa mer om hur Google använder cookies här. Informationen vi får ut från Google Analytics identiferar dig aldrig personligen, du förblir helt anonym.

Vår verksamhet och dess syfte

Skickablommormedbud.se hjälper dig att snabbt hitta onlinebutiker som erbjuder tjänsten att skicka blommor med bud, både inom Sverige och till utlandet. Samtidigt hjälper vi våra samarbetspartners med att synliggöra och marknadsföra deras utbud av blombuketter, blomsterarrangemang, blomstergrupper, blomsterdekorationer, krukväxter, begravningskransar, begravningsbuketter, kondoleansbuketter o dyl.

Se mer om våra användarvillkor här.

Villkorsändringar

Ovanstående information kan komma att justeras/uppdateras vid behov. Om skickablommormedbud.se i framtiden kommer att samla in fler personuppgifter än de epostadresser som genereras via kontaktformuläret, kommer vi att informera om detta och insamlandet av uppgifterna kommer att kräva ditt godkännande.